Cantico uit Buggenhout is een gemengd koor dat bestaat uit een dertigtal geoefende koorstemmen. Naast een muzikale band hebben onze koorleden ook een zeer hechte vriendschapsband, wat maakt dat iedereen steeds gemotiveerd blijft en steeds weer uitkijkt naar een nieuwe uitdaging. Een paar jaar geleden beslisten ze om op een projectmatige manier toe te werken naar één of twee grote concerten per jaar. Ze doen dat onder leiding van Maarten Vergauwen.
Cantico heeft uiteenlopende realisaties op het palmares. Zo brachten ze de laatste jaren twee musicals (Les Misérables en Miss Saigon) zonder solisten maar volledig in een eigen koorzetting, werd er in Nederland en in Buggenhout een Proms-concert uitgevoerd en zongen ze samen met Willy Willy en een electric band een pop- en rock-concert.

In 2011 bracht Cantico in samenwerking met Camerata productions een avondvullend programma met de muziek van John Rutter, waaronder twee fantastische muzikale fabels.

Op het provinciaal koortoernooi van 2008 klasseerde Cantico zich in eerste afdeling van de provincie Oost-Vlaanderen. Op 5 februari 2012 nam Cantico terug deel aan dit koortornooi, als voorbereiding hiervan deden ze net als in 2008 een aperitiefconcert in de kerk van Opdorp. Dat jaar klasseerde Cantico zich terug in eerste afdeling, maar deze keer met onderscheiding. 
In mei 2012 bracht Cantico i.s.m. Cantamuze en The Riverside Jazz Collective een concert rond de muziek van George Gerswhin.

Op 9 februari 2013 verzorgde Cantico het voorprogramma van Jef Neve in een bomvolle Pit op het benefietconcert voor Dorien.

2014 was een druk koorjaar met een kleinkunstconcert op 29 maart 2014 en een kerstconcert op 20 december 2014.

In het voorjaar van 2015 zongen we twee huwelijks­vieringen van leden van het koor, waarna de repetities voor het koortoernooi van 2016 startten.

Op het provinciaal koortoernooi van 2016 bood Cantico zich opnieuw aan in eerste afdeling. De jury promoveerde het koor echter en klasseerde het in uitmuntendheid.
Cantico repeteert elke vrijdagavond van 19u30u tot 21u30 in de refter van het Sint-Vincentiuscollege in de Kloosterstraat in Buggenhout. Heb je muzikale ervaring en zin om mee te zingen? Neem dan contact op.

 

Cantico uit Buggenhout is een gemengd koor dat bestaat uit een dertigtal geoefende koorstemmen. Naast een muzikale band, hebben onze koorleden ook een zeer hechte vriendschapsband wat maakt dat iedereen steeds gemotiveerd blijft en steeds weer uitkijkt naar een nieuwe uitdaging. Cantico is geklasseerd in de afdeling Uitmuntendheid van de provincie Oost-Vlaanderen en organiseert één of twee grote concerten per jaar. Ze doen dat onder leiding van Maarten Vergauwen.

Maarten Vergauwen

Maarten Vergauwen studeerde zang en muziekschriftuur aan de muziekacademie van Lebbeke. Hij studeerde, naast de gewone theoretische vakken, ook piano en zang aan de muziekacademie van Buggenhout. Hij was erbij als knaap toen Cantico werd opgestart en zong er later de tenorpartij. Ondertussen dirigeert hij Cantico al sinds 2005.

Akkerstraat 30, B-9255 Buggenhout, 052/46.27.52

 

 

 

 

Joris Verschueren

Joris Verschueren studeerde piano en zang aan de muziekacademie van Buggenhout. Hij studeerde Muzikale Opvoeding aan de hogeschool Gent en behaalde het diploma van Meester in de muziek, optie zang aan het conservatorium van Brussel. Van 2005 tot 2015 dirigeerde Joris ook het Gregoriuskoor uit Buggenhout.

Kerkstraat 25, B-9255 Buggenhout, 052/33.65.74

 

 

 

Tom Van Herreweghe

Tom Van Herreweghe studeerde piano, viool en zang aan de muziekacademies van Buggenhout en Dendermonde. Hij was gedurende 10 jaar dirigent van het Sint-Gregoriuskoor uit Buggenhout en fungeerde als vaste pianist - paukenist bij ondermeer de K. fanfare Sint-Isidorus en de Real Music Band. Tom stond 25 jaar geleden als oprichter aan de wieg van Cantico en hanteerde de eerste 20 jaar ook het dirigeerstokje.

Bovendonkstraat 31, B-9255 Buggenhout, 052/34.54.10

 

 

 

 

Elk jaar organiseert ErKriDo een benefietconcert voor Dorien. In 2013 wisten ze de zeer gerenommeerde jazz-pianist Jef Neve te strikken.

Op 9 februari 2013 kwam Jef Neve naar GC De Pit in Buggenhout. Cantico bracht het voorprogramma voor een bomvolle zaal. De foto's die we kregen van Kristien en Eric vind je hier en de mp3'tjes staan hier.

Een filmpje voor Kom op tegen kanker met een stukje met en over Cantico staat op youtube:

 

 

Van de meeste Cantico-uitvoeringen worden geluid- of video-opnames gemaakt. We hebben ook een eigen Cantico kanaal op YouTube waar de video's bij elkaar staan.

Cantico Newsflash

Cantico up close: video beschikbaar

Op zaterdag en zondag 24 en 25 maart 2018 bracht Cantico een volledig nieuw programma "Cantico up close" in de Pit in Buggenhout.

De uitvoering van zondagavond werd gefilmd en gemonteerd en is beschikbaar via deze link: Cantico up close - video (25/03/2018)

Cantico Agenda

Cantico log-in